România: Tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante

Caracteristicile României sunt unice în Europa, țara noastră bucurându-se de îmbrățișarea Carpaților, cu zone complet sălbatice, și de frumusețea mereu proaspătă a Deltei Dunării, ca și de câmpii întinse, presărate cu mici comori naturale și culturale. Oamenii îmbogățesc acest tezaur natural prin tradițiile păstrate încă neschimbate și prin personalitatea caldă și inimoasă.

Obiectivele culturale, multe integrate în Patrimoniul Mondial UNESCO, sunt mărturie a unei istorii unice, cu o bază milenară de origine latină și cu moșteniri ale altor neamuri brave ale continentului. Poveștile și legendele acestor locuri te vor fascina cu siguranță, iar spiritualitatea profundă a românilor te va impresiona.

Pășește alături de noi pe cărările Munților Carpați și bucură-te de parcurile naturale, care te vor îndemna la aventură și mișcare – cu atât mai mult cu cât România se află printre fruntașii acestui tip de activitate în Europa. Delta Dunării este mirifică, mânăstirile Moldovei şi Bucovinei îţi liniştesc ochii şi sufletul, Maramureşul te copleșește cu spendoarea locului, a tradițiilor şi a oamenilor, peşterile şi cheile din Banat sau Oltenia te inundă cu adrenalină, cetăţile şi bisericile fortificate din Transilvania te poartă către un Ev Mediu care îţi dă frisoane plăcute şi depăşeşte orice imaginație, chiar și după ce ai citit tomuri întregi de istorie. Oprește-te și acordă atenție tradițiilor și târgurilor populare, resurselor balneare, moștenirii culturale din marile orașe, dar și din zonele istorice.

Scroll to Top